onsdag 16 september 2015

Megan Nielsen - Alissa maternity wrap top

En muslin för att testa hur Megan Nielsens Erin maternity crop topen blir (om den räcker ner över brösten utan att bilda glipa under dem dvs). Samt för framtida plan om att sätta ihop crop top och kjol, ev med en omlottknytning, till en gravidklänning. Verkar gå bra hittills. Ärmarna är något vida, men axlarna är bra, och ringningen är inte för djup vilket jag var tveksam över först.

Jag har tänkt göra en klänning av crop-topen, något som liknar den här fina. Men istället för en rak/a-linjeformads klänning tänkte jag använda gravid-pennkjolen Erin från Megan Nielsen som kjol. Jag tänkte också lämna öppet mellan främre toppen och kjolen för att kunna använda den som amningsklänning. Får nog förlänga toppens framstycke något, kanske 5 cm, istället för at korta den som i klänningstutorialen ovan. Tanken är då att glappet inte syns alls tack vare knytningen. Räknar med att 2,5 meter tyg bör räcka.

Använder alltså Stoff och Stils krossad sammet till muslins för trikåtyg, vilket inte är ultimat men det känns på sätt och vis festligt att ha massa sammetskläder att skrota runt i hemma. Fast 100% syntet är horribelt obekvämt för huden, och blir helt klistrigt, snabbt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar