fredag 7 augusti 2015

Lg sömnad Lissie BHNu har jag sytt färdigt två stycken BH, och är mycket nöjd. Vill göra fler så fort som möjligt. Det här var det roligaste jag sytt på länge! Jag tror inte det går att sy något som ser så proffsigt ut som en BH. Det skulle möjligen vara jeans. Det är roligt att ha ett så behändigt projekt, som samtidigt är så komplicerat, med flera steg som kräver noggrannhet för att inte hamna helt fel. Det roligaste är att sy i kanalband och sätta i bygeln. Eller kanske är det roligaste att sy ihop kupdelarna av vadd med trestegssicksack. Som Lauren Taylor skriver i sin blogg, är en av företrädena med att sy BH, att ha två vadd-boobs att arbeta med i syrummet.

Jag blev sugen på (eller började förstå att det ens var möjligt) att sy BH när det började sys Watson Bras från Cloth Habit på sybloggarna. Den är så snygg! Dessvärre är den utan bygel och ger nog inte så bra stöd som jag skulle behöva. Sen kom Colette patterns Seamwork-nummer med Geneva och Florence, som är fina, men har samma problem som Watson, och dessutom är storlekarna inte så exakta utan följer modellen S-M-L etc.. Jag började surfa runt efter BH-mönster som skulle passa mig. Jag hittade en del, och är fortfarande sugen på både Marlborough bra från Orange lingerie, DL02 från Makebra  och Pinupgirls Shelley bra. DL02 finns i storlek 75F-K bland annat. Shelley finns i 65-110 AAA-H. Jag behövde använda denna konverterare för att översätta storlekarna från US.

Men jag fastnade till slut för LG sömnads Lissie. Något jag gillar är att axelbands-resåren går långt ner framtill, och är lättare att dölja under smala axelband än vad en BH med "fullband" är. Dessutom tycker jag det är snyggare. Jag gillar också att den är gjord för stumt tyg i kupan, vilket verkar vara bra för att ge stadga, särskilt om den sys utan vadd i kuporna. Framför allt fanns den i stora kupstorlekar men samtidigt liten bandstorlek. Och det är förstås roligt med ett svensktillverkat mönster! Jag köpte ett tyg-kit från Lisa på LG, samt lite extra material för att även kunna göra 2 BH av tyg från Stoff och stil. Nu har jag gjort dem, som test, och ska härnäst göra en BH av Lisas kit.

Cloth Habit har bland många bra instruktioner för underkläder, en som jag använde mig av för att göra vadderade kupor. I övrigt var Lisas instruktioner i mönstret helt tillräckliga, dessutom hade hon sytt upp en kupa till mig som hon skickade med mönstret, så jag skulle kunna se hur den var konstruerad. Mycket bra!

Båda är sydda av ett enkelt tyg med 4-vägsstretch. På den ena har jag lagt en ostretchig spets ovanpå kuporna och mitt-delen. Dessutom är det ett stumt tyg på mittdelen, vadd i kuporna, och powernet i hela bandet inklusive mittdelen.

Det här är definitivt ett snyggt och roligt BH-mönster som ger bra stöd. Jag tror också att det kommer gå bra att modifiera till en amnings-BH (genom de här knäppena från Röda Tråden), och till att ha ett bredare band (alltså delen som kuporna är fästa i) så som Watson bra.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar