torsdag 17 mars 2016

Moji wearable muslin


Moji pants från seamwork mag. De första byxorna jag sytt. (Jag räknar inte med tights eller thailändska fiskarbyxor eller haremsbyxor utan passform.)

Även om de inte sitter perfekt, hade inte tid att lägga på finjusteringar utan tänkte mig att göra ett par användbara test-byxor i rest-manchester, så kunde de vara grund för framtida justeringar av mönstret. Tycker det verkar mycket användbart. Som nödlösning tänkte jag att jag kan byta linningen mot en bred midd och göra byxorna mer som yoga-byxor, i en större storlek och/eller stickat tyg.

Gjorde det alltså ganska enkelt för mig, och tänkte inte lägga för mycket möda lådetta eftersom tidskrävande saker inte passar så bra just nu. Men jag blev jättesugen på att älta mer om mönsterkonstruktion och passform för byxor, så det dyker jag nog in i rätt snart.

Efter lite googling kom jag fram till vad jag antagligen behöver göra för att de ska passa mig: Höja skrevet, pga "frowning wrinkles at the crotch", lägga till lite utrymme för höfterna och smalbenen. Justera för svank, och kanske fullness of the behind. Om det inte redan bättrats genom ovanstående åtgärder.

Här är en bra guide till formpassning av byxor, från Colette.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar