onsdag 9 december 2015

Svends Sweater, revanschenNu är andra versionen av Svends sweater färdig. Och den passar fint! Jag utgick från mönstret, använde mina telefonsladslockiga froggade Drops nepal-rester, och tre träknappar. Särskilt vid minskningar runt ärm- och halsringning och antal maskor för uppläggning använde jag mönstret, men längden på de olika delarna ökade jag, eftersom stickfastheten var annorlunda.

Combined knitting! Vad roligt det är att lära sig en ny teknik, när den verkligen behövs! Det går alltså till så att de aviga maskorna stickas vridna, och på räta varv stickas de räta maskorna därför genom främre maskbågen (tror jag?), alltså så att de vrids tillbaka och resultatet blir en jämn slätstickning. Det fungerade bra även med två färger. 

Combined knitting fyllde ett hål i min stick-kunskap. Det känns som jag levlat stickning mycket, genom det här projektet. Särskilt som jag orkade repa upp en i stort sett klar tröja. 

Jag provade även en sydd avmaskning för 2x2-ribb, som finns här. Men den är jag inte lika nöjd emd. Något gjorde att den andra räta msakn blev knölig från rätsidan. Däremot ser avigsidan bra ut så om jag inte hittar någon annan teknik för 2x2-ribb så ska jag maska av från avigsidan istället, så den snygga sidan kommer utåt. Lagom elastisk blev den åtminstone.

Tröjan är även godkänd av bäraren, som till och med deklarerade att hon ville sova i den. Och det efter att ha provat den utan någon tröja under. Alpacka-garn är bra.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar